Meksikietiškas maistas – kokie patiekalai populiariausi?
Meksikietiškas maistas – tai daugiau nei takos ir aštrūs patiekalai. Ji jungia vaisius, daržoves, mėsą, grūdinės kultūros produktus ir išskirtinius prieskonius, kurie patiekalams suteikia unikalų skonį. O didžiausia šios virtuvės žvaigždė yra kukurūzai, kurių istorija prasidėjo labai seniai, kai klajokliai dar keliavo po skirtingas žemes ir ieškojo būdų, kaip greitai užsiauginti naudingo maisto. Iki šių dienų maisto žinovai meksikiečių virtuvę laiko vieną iš penkių ryškiausių ir kūrybiškiausių pasaulyje. Šalia jos rikiuojasi Prancūzijos, Indijos, Kinijos ir Italijos virtuvės. Kad geriau susipažintumėte su meksikietišku maistu, norime pristatyti pagrindinius jų patiekalus, kuriuos rekomenduojame išbandyti ir patiems.
Gvakamolė
Actekų kalboje gvakamolė reiškia žodžių „avokadas“ ir „mišinys“ junginį. Iš tiesų, šis užkandis, kurį meksikiečiai naudoja šalia daugelio patiekalų, yra pagamintas labai paprastai – užtenka gerai sutrinto prinokusio avokado ir kitų daržovių ar prieskonių, kuriais norite pagardinti patiekalą. Paprastai naudojami svogūnai, paprikos, pomidorai, kalendros ir citrina.
Salsa
Salsa – tai padažas, kurį taip pat galima derinti kone su visais meksikietiškais patiekalais. Čia pagrindinį vaidmenį atlieka pomidorai ir serano paprikos, kurios suteikia ryškaus aitrumo. Padažą galima naudoti užkandžiui su nachos traškučiais arba juo pagardinti kitus populiarius meksikiečių virtuvės patiekalus.
Takos
Takos – tai vienas populiariausių ir labiausiai mėgstamų meksikietiškų patiekalų. Juos galima gaminti su įvairiais įdarais – vištiena, jautiena, jūros gėrybėmis, daržovėmis ir pan. Pats pagrindas – nedidelės kukurūzų tortilijos, į kurias dedamas įdaras. Šalia būtina patiekti salsos padažo ir gvakamolės.
Enčilada
Tai dar vienas mėgstamas meksikietiškas maistas. Jos taip pat gaminamos su kukurūzinėmis tortililijomis, tik didesnėmis. Paprastai į vidų dedama plėšyta mėsa, tortilijos susukamos, o jų viršus pagardinamas salsa padažu ir sūriu. Enčilados kepamos orkaitėje, kol apskrunda ir prisigeria skonio.
Margarita
Nuo Meksikos neatsiejami gėrimai – tekila ir su ja gaminamas kokteilis „Margarita“. Čia svarbu atrinkti kokybiškus ingredientus. Tikrajai „Margaritai“ būtina naudoti agavų tekilą, apelsinų likerį, citrinų sultis, ledukus ir, žinoma, druską. Kad gerai suplaktumėte kokteilį, reikėtų turėti kokybišką stiklinį kokteilių plaktuvą.
Leave a Reply