griliai

Gamtoje ruoštas maistas, gera kompanija ir puikus oras – derinys, kuriam sunku atsispirti. Kai kalba pasisuka apie maisto ruošimą, į lauką traukiamos tiek klasikinės šašlykinės, tiek modernūs lauko griliai. Tiek griliai, tiek šašlykinės turi savų privalumų ir trūkumų, tačiau bet kuriuo atveju leidžia mėgautis puikiu poilsiu ir skaniu maistu. Pagrindinis klausimas, – kas patogiau? Be to, verta pagalvoti ir apie investicinę vertę. Svarbu ne tik skanūs kepsniai, bet ir ilgaamžė, patvari įranga.

Laiko išbandytos šašlykinės

Paprastai, kai kalbame apie maisto ruošimą gamtoje, pirmas dalykas, apie kurį pagalvojame, yra šašlykinės. Tai praktiškas ir patogus sprendimas, puikiai tinkantis ne tik šašlykų, bet ir įvairių kepsnių, žuvies, daržovių ruošimui. Be to, šio tipo lauko kepsninėse galima kūrenti malkas ir ruošti maistą su niekam neprilygstančiu dūmo kvapu. Šašlykinės gali būti įvairių dydžių ir formų. Nors paprastai pasirenkamos mobilios, lengvai transportuojamos šašlykinės, šiandien galima įsigyti ir itin modernias, didesnių išmatavimų šašlykines, skirtas didesnei grupei žmonių. Renkantis šašlykinę svarbiausia įvertinti jos stabilumą ir tvirtumą.

Pirkėjų pamėgti lauko griliai

Griliai yra šiuo metu vienas labiausiai pirkėjų pamėgtų pasirinkimų, leidžiantis greitai ir lengvai paruošti mėgstamus kepsnius. Populiariausių gretose dominuoja angliniai griliai, kurie yra laikomi klasikiniu lauko grilių tipu. Praktika rodo, kad daugelis žmonių anglinius lauko grilius renkasi ne tik dėl galimybės paruošti skanų maistą, bet ir dėl unikalios atmosferos, kurią šie griliai suteikia. Maisto gamyba su angliniu griliu tampa maloniu, atpalaiduojančiu procesu, kurio privalumus vertina tiek vyrai, tiek moterys. Svarbus privalumas ir tai, kad angliniuose griliuose, priešingai nei dujiniuose ar elektriniuose, iškepti patiekalai tampa lengvai rūkyti. Tiesa, tokie griliai reikalauja gana ilgo kūrenimo laiko ir kruopštaus kepimo proceso, be to, po naudojimo susidaro gana didelis pelenų kiekis.

Jei maistą norite paruošti kuo greičiau, nenorite jokių rūpesčių su malkomis ar anglimis, puikus sprendimas – dujiniai griliai, kurie darbui paruošiami vos per kelias minutes. Tokie griliai užtiktina ir platų maisto ruošimo spektrą, todėl juose galima kepti, troškinti, skrudinti, virti ir net rūkyti patiekalus (šiuose griliuose galima naudoti įvairius indus ir groteles). Jie yra lengvai valomi, neretai atskiras jų dalis galima plauti indaplovėje. Tiesa, dujiniame griliuje ruoštų patiekalų skonis neprilygsta maistui, ruošiamam ant anglių. Dar vienas trūkumas – gana didelis dujinių grilių svoris ir sudėtingesnis transportavimo procesas.